Ministarstvo kulture izrazilo ogorčenost zbog napada na članove Ocjenjivačkog suda 53. filmskog festivala u Puli

MINISTARSTVO kulture izrazilo je danas ogorčenost zbog napada na članove Ocjenjivačkog suda 53. Festivala igranog filma u Puli objavljenih u jednom dnevnom listu prije nego što se Ocjenjivački sud sastao, a kamoli pogledao filmove i odlučio o dobitnicima.

U priopćenju se najodlučnije odbacuju insinuacije o nekompetentnosti žirija, a osobito tvrdnje o "namještaljkama" i "nepoćudnim autorima", koje su jučer objavljene u posebnom prilogu "Jutarnjeg lista".

Ministarstvo također, kako se napominje, izražava žaljenje što su takvi napisi doveli do ostavke člana Ocjenjivačkog suda Arsena Dedića, jednog od najboljih i najplodnijih hrvatskih skladatelja filmske glazbe i kantautora, koji je u svojoj dugogodišnjoj karijeri napisao partiture za 30 dugometražnih igranih filmova i više od 60 televizijskih filmova i serija, te je njegova kompetentnost za sudjelovanje u radu Ocjenjivačkog suda bila neupitna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi Vijeća Festivala igranog filma u Puli podržali su prijedlog da se na to mjesto imenuje snimatelj Davorin Gecl, direktor fotografije filmova "Vila Orhideja", "Tu", "Crvena prašina", "Krhotine" i "Isprani" te mnogih televizijskih filmova.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara