Ministarstvo: Onemogućeno preuzimanje pismohrane bivšeg veleučilišta

PREDSTAVNICIMA Sveučilišta u Splitu i Ministarstva znanosti i tehnologije jutros je onemogućeno preuzimanje pismohrane iz prostorija bivšeg Veleučilišta u Riječkoj ulici u Splitu, potvrdili su u Ministarstvu znanosti i tehnologije.

Primopredaja dokumenata trebala je biti obavljena u skladu s Vladinom Uredbom o pripojenju Veleučilišta Sveučilištu od 23. listopada i na nju su pozvani svi članovi veleučilišnog Senata, mjerodavni djelatnici Veleučilišta i bivši rektor Boris Anzulović, no oni se nisu pojavili u zakazano vrijeme, u 9 sati, stoji u zapisniku koji su dostavili iz Ministarstva.

Naime, tajnica Ministarstva Stanislava Rogić nije htjela komentirati navode Štrajkaškog odbora koji je o tome prvi obavijestio javnost priopćenjem, već je kazala da o tome postoji zapisnik poslan Ministarstvu.

U priopćenju Štrajkaškog odbora navodi se kako su Josip Alajbeg i Stanislava Rogić iz Ministarstva jutros u 9 sati stigli u prostorije u Riječkoj ulici radi preuzimanja pismohrane. Ne predstavivši se, tvrde u Štrajkaškom odboru, tražili su od dvadesetak nazočnih studenata tajnicu i djelatnike Rektorata i tek se na njihov zahtjev predstavili, ali nisu pokazali službene isprave ili nalog za preuzimanje pismohrane.

U priopćenju se navodi da im je glasnogovornica Štrajkaškog odbora Maja Cvitan objasnila kako su studenti preuzeli prostorije Rektorata kao sjedište Štrajkaškog odbora te da ne znaju gdje je arhiv. Navode i kako su predstavnike Sveučilišta i Ministarstva pozvali da uđu, što su oni odbili, te ih obavijestili kako su u štrajku, osim studenata, i djelatnici Veleučilišta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zapisniku iz Ministarstva navodi se da su tajniku Sveučilišta i tajnici Ministarstva, kad su pokušali ući u prostorije Veleučilišta, vrata otvorila osoba koja se predstavila kao predstavnica Štrajkaškog odbora, a s njom je bilo još desetak mlađih osoba. Kad su se predstavili i naveli razlog svojeg dolaska, predstavnica Štrajkaškog odbora, prepoznata kao Maja Cvitan, odgovorila im je, stoji u zapisniku, kako nema nikakve dokumentacije niti ikoga od zaposlenika bivšeg Veleučilišta te da je u tim prostorijama privatni stan u kojemu je sjedište Štrajkaškog odbora.

Na upit gdje su djelatnici, članovi Senata i rektor, odgovoreno im je da su u štrajku, jer nisu dobili plaću. Nakon desetak minuta ovlašteni predstavnici Sveučilišta i Ministarstva napustili su zgradu, a da nisu bili pozvani u prostorije bivšeg Veleučilišta, kaže se u zapisniku koji uz tajnika Sveučilišta i tajnicu Ministarstva potpisuje još pet ovlaštenih osoba, sa zaključkom kako im nije bilo omogućeno preuzeti pismohranu bivšeg Veleučilišta.

Štrajk studenata bivšeg Veleučilišta, koji je počeo prošli ponedjeljak, i kojemu su se pridružili i nastavnici i djelatnici, nastavlja se dok se ne ukine Uredba Vlade o pripajanju Sveučilištu, jer od svojeg zahtjeva ne odustaju, izvijestili su u Štrajkaškom odboru.

(Hina) dstr dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara