Ministarstvo: Tvrdnje iz Nacionala o ministru su zlonamjerne i neistinite

Ministarstvo: Tvrdnje iz Nacionala o ministru su zlonamjerne i neistinite
Foto: Hina

MINISTARSTVO rada i mirovinskog sustava (MRMS) demantiralo je informacije objavljene u tjedniku Nacional zaključivši da je tekst u kojem se tvrdi da je ministar Josip Aladrović upleten u aferu SMS napisan s namjerom diskreditiranja novog ministra.

U reakciji na novinarski tekst tjednika Nacional iz Ministarstva rada su poručili kako je tvrdnja da je ministar Aladrović sređivao mirovinu bivšem policijskom informatičaru Franji Vargi, kao protuuslugu za špijuniranje zaposlenika HZMO-a, "zlonamjerna i maliciozna neistina konstruirana bez ijednog dokaza".

"Informacija koja se navodi već na naslovnoj stranici tjednika kako je "novi Plenkovićev ministar Vargi sređivao mirovinu" je zlonamjerna i maliciozna neistina konstruirana bez ijednog dokaza. Uvidom u evidenciju HZMO-a, vidljivo je da Franjo Varga nikada nije ni pokretao postupak pri Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje za ostvarivanje prava na mirovinu", navode iz Ministarstva.

Kažu da mail nije nikakav dokaz

U Nacionalovom članku objavljen je i screenshot naslova e-maila koji je navodno Varga poslao Aladroviću prošle godine, koji, prema pisanju Nacionala, dokazuje da je Aladrović od Varge, dok je bio na čelu HZMO-a, naručio špijunažu svojih zaposlenika. 

U Ministarstvu tvrde da poruka elektroničke pošte koja je navodno upućena na službenu adresu tadašnjeg ravnatelja HZMO-a Aladrovića ne predstavlja nikakav dokaz, osim toga da je netko s lažnog profila uputio poruku na službeni pretinac Aladrovića, na što on nije mogao utjecati. Dodaju da sadašnji ministar Aladrović na tu poruku nije odgovarao, odnosno da nije uspostavljao dvosmjernu komunikaciju.

"Svi navodi oko tobožnje intenzivne komunikacije ministra Aladrovića i Franje Varge su neistiniti s obzirom da se ne poznaju niti su ikada komunicirali. Slijedom toga konstrukcija kako je 'Aladrović od Varge' tražio da 'špijunira Aladrovićeve protivnike i kritičare iz Zavoda' je potpuno netočna i zlonamjerna", smatraju u Ministarstvu.

Objavljeni tekst sadrži niz neistina, dodaju, a način na koji je pisan, uključujući i sam naslov, u konačnici daje potpuno pogrešnu sliku, očito s namjerom diskreditiranja Josipa Aladrovića kao novog ministra rada i mirovinskog sustava. 

Tjednik Nacional u utorak je objavio da je ministar Aladrović važan protagonist afere SMS te da postoje snažni dokazi da je od Varge, prvoosumnjičenog u toj aferi, tražio špijuniranje zaposlenika HZMO-a.

Objavljen je i dokaz o postojanju e-maila čiji je naslov "Oni koji pišu protiv vas su vam najbliži suradnici" koji je Varga uputio Aladroviću dok je bio na čelu HZMO-a. Također, tjednik piše kako je sadašnji ministar prošle godine intenzivno komunicirao s Vargom te da je radio na sređivanju Vargine mirovine. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara