Ministarstvo u službenom dokumentu: Potres je bio u samo svitanje sunčane nedjelje...

Ministarstvo u službenom dokumentu: Potres je bio u samo svitanje sunčane nedjelje...
Foto: PIXSELL

MINISTARSTVO graditeljstva i prostornoga uređenja predstavilo je jučer Vodič za aktivnosti nakon potresa izrađen za građane i struku u svrhu sanacije oštećenih zgrada u potresu, što je prijelazno rješenje prije donošenja posebnog zakona.

Državni tajnik Željko Uhlir rekao je kako je vodič pripremljen za građane da se bolje snađu u važećim propisima dok nema posebnog zakona o obnovi.

Već je dostupan putem web stranica, dok će tiskani materijal preko upravitelja zgrada i ministarstva biti distribuiran sljedeći tjedan građanima koji će dobiti službeni pregled propisa koji su na snazi.

Međutim, u samom dokumentu može se naći krajnje neobičan opis jutra u kojemu je Zagreb pogodio potres. 

"Potres se dogodio u samo svitanje proljetne sunčane nedjelje u kojoj nas je brzo ohladio neočekivani snijeg", stoji u dijelu publikacije koji se odnosi na sažetak aktivnosti Ministarstva graditeljstva nakon potresa.

Da stvar bude bizarnija, jutro nije bilo sunčano. Dapače, bilo je oblačno i prohladno. 

"Ljeto i jesen pred nama donose puno rada na koji smo spremni. Obnovit ćemo Zagreb, korak po korak. U to ne treba sumnjati. Nijedna Vlada Republike Hrvatske građane u ovakvim situacijama nije ostavila same", zaključeno je u dokumentu.

Vodič_za_aktivnosti_nakon_potresa_2020 by Index.hr on Scribd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara