Ministarstvo za EU integracije o otkazivanju sudjelovanja ministra na skupu HNS-a

U POVODU predstavljanja programa Hrvatske narodne stranke (HNS) "U Europu s HNS-om", jučer u Varaždinu, i najave da će ondje sudjelovati i ministar za europske integracije, Ministarstvo za europske integracije danas je priopćilo kako je "na djelu bio očit pokušaj medijskog politiziranja te činjenice".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ministar (Neven Mimica) je, želeći izbjeći neosnovano povezivanje svoje funkcije s djelovanjem samo jedne političke stranke, otkazao sudjelovanje na tom skupu", priopćeno je danas iz Ministarstva. Istaknuto je da ministar Mimica to "nije učinio ni zbog kakvog političkog pritiska, nego zbog ocjene da medijski, a ne politički pritisak, može dovesti do pokušaja nepotrebne politizacije aktivnosti Ministarstva za europske integracije".

Predstavljajući jučer u Varaždinu program "U Europu s HNS-om", predsjednica HNS-a Vesna Pusić rekla je, uz ostalo, kako je na predstavljanju trebao biti nazočan i ministar europskih integracija Mimica koji je "s oduševljenjem prihvatio njihov poziv", no da ju je obavijestio kako neće moći doći, jer se na njega vrši jak politički pritisak.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara