ministarstvo zaštite okoliša: ispunjeni uvjeti za gradnju obilaznice oko špilje uviraljke do radarske postaje

Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja priopćilo je danas kako je izdalo potvrdu da su ispunjeni uvjeti za obnovu ceste do radarske postaje u Parku prirode "Papuk", t.j. gradnju poprječne ceste kojom bi se promet odmaknuo od špilje Uviraljke. L

Potvrda o ispunjenim uvjetima zaštite prirode i suglasnost na projekt izdani su kako bi se zaštitila ta špilja u kojoj je do sada pronađeno 11 vrsta šišmiša, što je po broju vrsta najveće zimovalište šišmiša u Hrvatskoj, a vjerojatno i u Europi, kaže se u priopćenju.

Da bi počela gradnja obilaznice i potpuno se zatvorio promet sadašnjom cestom iznad špilje, potrebna je još odluka Skupštine Virovitičko-podravske županije, kojoj su Hrvatske šume predale zahtjev MORH-a za sječom 50-ak prostornih metara bukve i javora na trasi poprječne ceste u dužini od 100 metara. Ta se odluka očekuje u idućih tjedana dana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada sav promet cestom do radarske postaje teče po dogovoru MORH-a, Javne ustanove Parka prirode "Papuk" i Ministarstva zaštite okoliša, a prevoze se namirnice, oprema i lakši materijali (do sedam tona), kaže se u priopćenju Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja.

(Hina) pp jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara