Ministarstvo zaštite okoliša: "Nismo dobili službeno očitovanje EK na plan gospodarenja otpadom"

Ministarstvo zaštite okoliša: "Nismo dobili službeno očitovanje EK na plan gospodarenja otpadom"

Foto: FaH

MINISTARSTVO zaštite okoliša i prirode poručilo je kako  nije dobilo službeno očitovanje Europske komisije na Plan gospodarenja otpadom.

"Ministarstvo je zaprimilo neformalni dopis službenika iz Opće uprave za regionalnu politiku i Opće uprave za okoliš Europske Komisije koji se referira na raniju verziju Plana gospodarenja otpadom 2016.-2022. i akcijske planove, a  koji su poslani na uvid europskoj birokraciji.
Riječ je o neformalnom i nepotpisanom dokumentu koji ničime ne utječe na donošenje Plana.Važno je istaknuti da je Plan gospodarenja otpadom Republike Hrvatske nacionalni dokument koji nužno izražava nacionalne interese, a koje smo mi u Republici Hrvatskoj pozvani samostalno odrediti i razraditi", poručuju iz Ministarstva.

Tvrde kako ova Vlada do 15.7.2016. nije tehnička, te je u prilici i mogućnosti u skladu s Ustavom i zakonima donijeti Plan gospodarenja otpadom.

"Smatramo da je važno upoznati hrvatske građane i kako je nacrt Plana gospodarenja otpadom kojega je izradila prethodna administracija sa ministrom Mihaelom Zmajlovićem predviđao cijenu implementacije u visini od čak 22 milijarde kuna pri čemu Europska Unija predviđa sredstva u iznosu od 475.000.000,00 EUR odnosno oko 3,6 milijardi kuna, stoga se postavlja pitanje na koji način se namjeravalo osigurati toliki novac osim novim zaduživanjem", pitaju se u Ministarstvu.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara