Ministarstvo zdravstva saznalo za smrt novorođenčeta iz Vinkovaca

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi provodi upravni nadzor u Centru za socijalnu skrb u Vinkovcima zbog sumnje da Centar nije pravodobno proveo obiteljskopravnu zaštitu u vinkovačkoj obitelji Marijane Posavac, u kojoj je umrlo šestmjesečno dijete, priopćeno je večeras iz Ministarstva.

U priopćenju, koje je potpisao ministar Neven Ljubičić, kaže se da je o smrti šestmjesečnog djeteta iz Vinkovaca Ministarstvo doznalo iz medija i zatražilo od Centra za socijalnu skrb u Vinkovcima žurno pismeno izvješće o tome slučaju.

Iz izvješća Centra bilo je vidljivo da je obitelj Marijane Posavac od 18. ožujka 2005. korisnik prava na pomoć za uzdržavanje vinkovačkog Centra za socijalnu skrb.

Ministarstvo navodi, pozivajući se na izvješće Centra, kako postoji sumnja da Centar nije pravodobno proveo obiteljsko-pravnu zaštitu u obitelji Marijane Posavac.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi se utvrdila moguća postupovna nezakonitost, u tijeku je upravni nadzor u Centru za socijalnu skrb, o rezultatima kojega će javnost biti pravodobno izvješćena, kaže se u priopćenju.

Mediji su potkraj prošlog tjedna objavili da je u stanu u vinkovačkom naselju Zagrebačkom bloku pronađeno mrtvo šestmjesečno dijete te neslužbenu obavijest da je obdukcijom utvrđeno da je dijete bilo neuhranjeno, da je umrlo od posljedica nebrige i zanemarivanja, te da je policiju o smrti djeteta izvijestio njezin stariji, petogodišnji, brat.

(Hina) xpp yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara