ministarstvo znanosti: neistinita izjava rektora veleučilišta u splitu

Ministarstvo znanosti i tehnologije u današnjem priopćenju istaknulo je da je neistinita izjava rektora Veleučilišta u Splitu Borisa Anzulovića da ´Upravni sud RH nije rješavao tužbu splitskoga Veleučilišta protiv odluke Ministarstva znanosti i tehnologije o imenovanju i razrješenju članova Upravnoga vijeća Veleučilišta, nego se proglasio nenadležnim u tom slučaju´, jer je, navodi Ministarstvo, Upravni sud u rujnu prošle godine odbacio spomenutu tužbu. L

U priopćenju se podsjeća da je Upravni sud 26. rujna 2002. rješenjem (US-6919/2001) ´odbacio tužbu Veleučilišta u Splitu protiv Ministarstva znanosti i tehnologije s obrazloženjem da je odluka Ministarstva o imenovanju i razrješenju predsjednika i članova Upravnoga vijeća Veleučilišta u Splitu donesena na temelju odredaba članka 7. stavka 2. Uredbe o osnivanju Veleučilišta u Splitu po kojoj ministar može razriješiti predsjednika ili bilo kojega član Upravnoga vijeća prije isteka roka na koji je imenovan´.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministarstvo se očitovalo danas na dio priopćenja rektora Borisa Anzulovića od 21. veljače u kojemu se rektor osvrnuo i na sudske odluke vezane uz ime Darka Polšeka, bivšega pomoćnika ministra znanosti i predsjednika Upravnoga vijeća Veleučilišta u Splitu.

Rektor Anzulović u spomenutu je priopćenju ocijenio da su izjave ministra znanosti i tehnologije Gvozdena Flege o Veleučilištu i sudskim odlukama u vezi s Polšekom izraz ministrove neupućenosti u hrvatski upravno-pravni i pravosudni sustav te da ´Upravni sud nije odbio žalbu splitskoga Veleučilišta, nego se proglasio nenadležnim u tom slučaju´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara