Ministri EU pripremaju summit u Kopenhagenu

Ministri EU  pripremaju summit u Kopenhagenu
MINISTRI vanjskih poslova Europske unije sastali su se kako bi se pripremili za summit u Kopenhagenu koji će se održati kasnije ovog tjedna.

Danski ministar vanjskih poslova Per Stig Moeller se nada da će osigurati potporu svojih kolega u EU-u za paket tehničkih kompromisa koje su iznijeli u ponedjeljak dansko predsjedništvo Unije i ministri 10 zemalja kandidata koji se trebaju pridružiti toj integraciji 2004.

U isto vrijeme, danski premijer Anders Fogh Rasmussen rekao je u utorak u Ateni da nema više novca za zemlje koje će biti pozvane na summitu u Kopenhagenu 12. i 13. prosinca da se priključe EU-u.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Također sam dobio jasnu poruku da postoji limit (glede toga koliko je novca dostupno). Nema više novca´, rekao je on na konferenciji za novinare nakon niza sastanaka s čelnicima EU-a prije summita.

Ranije u utorak predsjednik Europske komisije Romano Prodi pozvao je članice EU-a da ponude zemljama kandidatima za prijem u članstvo svu financijsku pomoć koja je proračunom namijenjena za proširenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara