Ministri Panenić i Dobrović u Vukovaru: Najvažnije je otvaranje novih radnih mjesta

Ministri Panenić i Dobrović u Vukovaru: Najvažnije je otvaranje novih radnih mjesta

Foto: Hina

MINISTAR zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović i gospodarstva Tomislav Panenić danas su u Vukovaru razgovarali s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom o brojnim pitanjima razvoja Vukovara s naglaskom na potrebu otvaranja novih radnih mjesta.

"Podizanje gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta su nam najveći prioriteti jer sve je lijepo i krasno, ali ako nema novih radnih mjesta nećemo moći zadržati ljude, a ako nema ljudi, onda se postavlja pitanje čemu sva ulaganja i investicije", rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Po riječima ministra zaštite okoliša i prirode Slavena Dobrovića, slično kao i za nedavnog njegovog posjeta Osijeku, i u Vukovaru je primijetio kako je Gradska uprava svjesna u kojem pravcu treba ići kada je u pitanju izgradnja odlagališta otpada i zaštita okoliša. "Promjena politike gospodarenja otpada ide za tim da su centri koji rješavaju sve probleme otpada sekundarne naravi, a da treba ići prema odvojenom prikupljanju odnosno graditi sortirne linije na kojima reciklabilne tvari dostižu vrijednost za tržište", rekao je Dobrović.

Također je kazao kako dosadašnji oblik sufinanciranja energetske obnove obiteljskih kuća u iznosu od 80 posto više nije financijski održiv te će se morati otkazati drugi natječaj koji je objavljen za sufinanciranje energetske obnove.

Panenić zadovoljan inicijativom vukovarskih gradskih vlasti

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić izrazio je zadovoljstvo inicijativom koju vukovarske gradske vlasti pokazuju kada je riječ o gospodarskoj obnovi grada, ali je i dodao kako sama inicijativa, nažalost, nije dovoljna da bi se situacija unaprijedila, već se moraju promjeniti i opće okolnosti koje utječu na rast gospodarstva.

Na pitanje novinara što je s privatizacijom vukovarskog "Borova" te Luke, koji se nalaze u većinskom vlasništvu države, Panenić je kazao kako je "Borovo" još uvijek u poteškoćama i preuzimanje te tvrtke od bilo koga nije trenutno realna opcija. "Jasno je da ovdje treba značajno promijeniti uvjete poslovanja i opterećenosti koja je nastala iz prijašnjih razdoblja i tek onda bi se moglo razmotriti može li 'Borovo' prihvatiti strateškog investitora", pojasnio je.

Dotaknuvši se vukovarske Luke, kazao je kako se Luka također suočava s problemima. "Jučer su me informirali o padu pretovara roba u Luci i mislim da je to pokazatelj koliko je gospodarstvo u lošoj situaciji. Bez jačanja gospodarstva bilo koje rješenje za Luku je nemoguće", zaključio je ministar Panenić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara