Ministri pravosuđa RH i Slovenije potpisali Memorandum o suradnji

MINISTRI pravosuđa Hrvatske i Slovenije, Vesna Škare Ožbolt i Lovro Šturm, potpisali su u petak u Zagrebu Memorandum o suradnji između dvaju ministarstava.

"Potpisali smo Memorandum o suglasnosti između ministarstva pravosuđa RH i Republike Slovenije u cilju jačanja suradnje i unapređenja dobrih odnosa na području pravosuđa između naših dviju zemalja", istaknula je ministrica Škare Ožbolt u kratkoj izjavi za novinare nakon potpisivanja.

Kako je dalje rekla, s ministrom Šturmom razgovarala je u četvrtak i petak o brojnim temama koje su bile korisne za iskustvo Hrvatske i Slovenije.

Teme razgovora bile su, među ostalim, sređivanje zemljišnih knjiga i stvaranje baze zemljišnih podataka, usklađivanje zakonodavstva s pravnom stečevinom EU-a, projekti tehničke pomoći EU-a, obrazovanje i usavršavanje pravosudnih dužnosnika te upravljanje zatvorskim sustavom, kao i bilateralni sporazumi o kupnji nekretnina i imovinskopravnim odnosima dviju država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Što se tiče reforme zemljišnjih knjiga, dogovorena je suradnja u rješavanju katastarskih pitanja u općini Bregana, rekli su ministri.

"Nadamo se da ćemo našu suradnju nastaviti na tako učinkovitom nivou kao što je to bilo do sada", kazao je ministar Šturm.

(Hina) xkga ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara