Ministri vjeruju u institucije i pošteno suđenje Todoriću

Ministri vjeruju u institucije i pošteno suđenje Todoriću
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

MINISTRI gospodarstva, uprave i financija Darko Horvat, Lovro Kuščević i Zdravko Marić prije početka sjednice užeg kabineta vlade na Markovu trgu poručili su kako vjeruju u institucije Republike Hrvatske i da će Ivica Todorić, koji je u srijedu navečer izručen Hrvatskoj, imati pred hrvatskim pravosuđem pošten i zakonit postupak.

Ministri puni povjerenja u institucije i sud

Novinari su upitali ministra financija Zdravka Marića boji li se da će ga Ivica Todorić spominjati u svojoj obrani i upotrijebiti svoju "crnu bilježnicu", odnosno iznijeti, kako mediji pretpostavljaju, kompromitirajuće informacije o pojedinim istaknutim ljudima. 

"Ja u tijeku pravnih postupaka neću ništa komentirati, nisam ništa uspio pratiti, kao i za svakog hrvatskog građanina treba očekivati jednak tretman, to jest onakav kakav treba biti sukladno zakonu", ustvrdio je Marić.

"Uvjeren sam da će biti pošteno suđenje, ne samo njemu nego i svim osobama koje se nađu pred hrvatskim pravosuđem, i zaista mislim da nije dobro komentirati dok se postupak ne dovrši", poručio je ministar uprave Lovro Kušćević.

"Vjerujem institucijama Republike Hrvatske i siguran sam da će to tako biti", poručio je ministar gospodarstva Darko Horvat.

Ministar Horvat rekao je da nema nikakvih bojazni u vezi s navodnom Todorićevom "crnom bilježnicom".

"Nagodba je pred implementacijom i siguran sam da svi oni vjerovnici koji očekuju povrat onoga što su izgubili tijekom godina prije 2017., da će tijekom nagodbe, koja će trajati između tri i pet godina, i dobiti onaj svoj veliki dio koji im je uskraćen", objasnio je Horvat.

Sudac istrage zagrebačkoga Županijskog suda odlučio je u četvrtak predvečer da Ivica Todorić ostaje u istražnom zatvoru zbog opasnosti od bijega. Bivši vlasnik Agrokora osumnjičen je za izvlačenje više od milijardu kuna iz svoje nekadašnje tvrtke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara