ministrica antunović razgovarala s predstavnicima ´đure đakovića´ o daljnjoj suradnji

Potpredsjednica Vlade i ministrica obrane Željka Antunović razgovarala je danas s predstavnicima Holdinga ´Đuro Đaković´ na čelu s predsjednikom Uprave Holdinga Draganom Marčinkom i direktorom poduzeća ´Đuro Đaković´ Specijalna vozila Bartolom Jerkovićem.

Na sastanku je analizirana dosadašnja poslovna suradnja Ministarstva obrane i Holdinga ´Đuro Đaković´, s naglaskom na proizvodni program ´Đure Đakovića´ Specijalna vozila, te je razmatrana buduća suradnja u kontekstu dugoročnog Plana razvoja Oružanih snaga RH, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Kao najznačajniji programi definirani su Program proizvodnje tenka M-84, inženjerijskih strojeva te preuzimanje dijela djelatnosti u održavanju postojećih sredstava na uporabi u Oružanim snagama RH, a u skladu s tim i preuzimanje određenog broja sadašnjih zaposlenika Ministarstva obrane.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većinski vlasnik ´Đure Đakovića´ Specijalna vozila d.d. je Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) s 65,23 posto dionica, a broj zaposlenika proteklih godina dana povećan je s 340 na 457.

U posljednje dvije godine Ministarstvo obrane dalo je značajan poticaj tvrtki Specijalna vozila u redefiniranju te novom načinu financiranja proizvodnje tenka M-84, ističe se u priopćenju te dodaje da je tvrtka ´Đuro Đaković´ strateški partner Ministarstva obrane u dijelu domaće obrambene industrije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara