Ministrica Antunović u Mostaru

HRVATSKA ministrica obrane Željka Antunović u petak je u Mostaru najavila kako će i ove, kao što je bilo i prošle godine, iz proračuna Republike Hrvatske biti izdvojeno 25 milijuna kuna kao pomoć Hrvatima u BiH.

Ministrica Antunović govorila je uoči tzv. Donatorske konferencije posvećene izgradnji Kliničke bolnice u Mostaru, što se održava u petak navečer a na koju su organizatori osim ministrice Antunović među mnogim gostima pozvali i ministra zdravstva Republike Hrvatske Andru Vlahušića.

Ministrica Antunović nije mogla precizirati koliko će iz novoodobrenih 25 milijuna kuna biti izdvojeno kao pomoć u izgradnji mostarske bolnice. Napomenula je kako će ta svota ovisiti o potrebama koje budu navedene u prijavi za natječaj dobivanja pomoći. Pri tomu je ministrica Antunović otkrila i najnoviju inicijativu hrvatske vlade da zajedno s vladom Federacije BiH potakne izgradnju bolnice u Mostaru.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Različiti zavodi za zdravstveno osiguranje iz BiH trenutačno duguju značajne svote Hrvatskoj. Mi smo spremni te iznose staviti u obračun a zauzvrat tražiti od Ministarstva zdravstva Federacije BiH da stane jamstvom iza kredita iz kojih bi se u kratkom roku financiralo dovršenje izgradnje bolnice u Mostaru´, istaknula je ministrica Antunović. Dodala je kako je Vlada Republike Hrvatske spremna prihvatiti, kako je rekla, određenu svotu otplate tih kredita.

Komentirajući zahtjev Republike Hrvatske za prijem u Europsku uniju ministrica Antunović je rekla kako je to ´veliki događaj za Hrvatsku´. ´Hrvatska ima razloga biti zadovoljna ali i ponosna jer nije odstupila od svojih načela i nacionalnih interesa a istodobno je uspjela zadobiti povjerenje zemalja članica Europske unije´, dodala je ona. Po njezinu tumačenju doskorašnja skepsa u Hrvatsku nedavno se promijenila a tomu je pridonijela i lobistička turneja Ivice Račana, predsjednika Stjepana Mesića i ministra vanjskih poslova Tonina Picule po zemljama najvažnijim članicama EU.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara