Ministrica Divjak ide na turneju po Hrvatskoj

Ministrica Divjak ide na turneju po Hrvatskoj
Foto: Hina

MINISTRICA znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak idući tjedan započinje turneju "Škola za život" po cijeloj Hrvatskoj, čime se nastavljaju pripreme za uvođenje kurikularne reforme u sve osnovne i srednje škole od ove jeseni.

Obilazak započinje u ponedjeljak u Splitu susretom s dvjestotinjak ravnatelja osnovnih škola iz četiriju dalmatinskih županija: Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske te Dubrovačko- neretvanske. Turneja se potom nastavlja u Primoštenu gdje će se sastati s ravnateljima srednjih te osnovnih škola u Zagrebu, Rijeci, Varaždinu, Osijeku i Virovitici.

„Edukacije za učitelje, suradnike i ravnatelje održavaju se kontinuirano od listopada 2018.  putem virtualnih učionica te edukacija uživo, međutim ovo je prilika da se sastanemo s ravnateljima svih osnovnih i srednjih škola te da u izravnoj komunikaciji, uživo, predstavimo ključne elemente, planove i aktivnosti u sklopu reforme", poručuje Divjak u priopćenju resornog ministarstva.

Razgovarati sa svih 1.300 ravnatelja

Cilj obilaska svih dijelova Hrvatske je, ističe, pojačana komunikacija sa školama s obzirom na sveobuhvatnost i kompleksnost reforme koja od jeseni ulazi u sve škole i koja ima iznimno puno konceptualnih, ali i praktičnih aspekata. "Želim doći do svakog od 1.300 ravnatelja i svake škole s punom informacijom kako bismo razgovarali o svim pitanjima o kojima reforma ovisi“, istaknula je ministrica Divjak.

Tijekom dva školska sata, zajedno s glavnim savjetnikom Markom Košičekom, predstavit će u svojim izlaganjima ključne elemente provedbe reforme važne za svakog ravnatelja, a primjeri iz eksperimentalne faze bit će prikazani uz iskustva ravnateljica i ravnatelja "Škole za život" iz pojedinog geografskog područja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara