MINISTRICA GRABAR-KITAROVIĆ S PREDSJEDNICOM POKRAJINE ŠTAJERSKE

Ministrica europskih integracija Republike Hrvatske Kolinda GrabarKitarović razgovarala je u utorak u Zagrebu s predsjednicom pokrajine Štajerske Waltraud Klasnic o obrazovanju državnih službenika i jačanju gospodarske suradnje između Hrvatske i te austrijske pokrajine, priopćio je MEI.

U razgovorima je posebna pozornost posvećena inicijativi "Regije budućnosti EU", koja je potekla u Štajerskoj i koja se razvija u okviru inicijative Interreg III CADSES.

"Naše poveznice nisu samo zajednička prošlost i budućnost u Europskoj uniji, već i mnogi hrvatski građani koji žive u Štajerskoj. To je živi most između Štajerske i Hrvatske," rekla je ministrica Grabar -Kitarović.

"Danas smo razgovarali o budućnosti, a temelj budućnosti je obrazovanje. To je dobra priprema za europsku upravu, odnosno funkcioniranje unutar Europske unije," dodala je Klasnić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica Grabar-Kitarović je naglasila da je priprema i prilagodba hrvatskih regija, odnosno lokalne uprave i samouprave važna na hrvatskom putu u EU, pa je obrazovanje službenika vrlo važno.

Suradnja u okviru "Regije budućnsti EU" jedan je od načina na koji se stječu iskustva i znanja potrebna za funkcioniranje unutar EU, rekla je Grabar-Kitarović i upoznala Klasnic s predstojećim sastankom koji će se na tu temu održati u Zagrebu 7. lipnja ove godine, a koji je namijenjen predstavnicima lokalne uprave i samouprave, navodi se u priopćenju MEI-a.

(Hina) xpp/xbcav ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara