Ministrica Juretić pozvala ljude da mole: Samo nas Bog može izvući, sami ne možemo nikako

Ministrica Juretić pozvala ljude da mole: Samo nas Bog može izvući, sami ne možemo nikako

Screenshot: RTL

MINISTRICA socijalne politike Bernardica Juretić gostujući u emisiji RTL Danas osvrnula se na prvih desetak dana na novom poslu.

"Voljela bi da više mogu biti operativna, a ne da se toliko moram baviti administracijom", rekla je bivša časna sestra. Nije željela ocijeniti rad Milanke Opačić.

"Oprost dugova je bio jednokratni projekt, o tome više nema govora. Nastavljamo s vaučerima za struju. Do kraja školske godine osigurana je hrana za svu gladnu djecu u školama", rekla je o projektima koje je naslijedila od bivše ministrice.

Ona ne vidi problem u blagoslovu ministarstava.

"Ne vidim zašto ne. Svi javni prostori se mogu blagoslivljat. Ako to nekome odgovara, zašto ne", rekla je.

"Vlada je za sve građane. To nema veze jedno s drugim", odbacila je slutnje kako će Crkva imati utjecaja na političke odluke Vlade.

"Nažalost, ne mogu utjecati. Mi smo demokratsko društvo i vidimo da svatko piše što hoće. Niti sam ja posebno časna niti je gospođa Opačić nečasna, ali to je mišljenje ljudi", komentirala je Juretić natpise zalijepljene na ministarstvo prije desetak dana, a na kojima je pisalo "Dobrodošla časna, zbogom nečasna".

Objasnila je gdje će Vlada pronaći 1.000 eura za svako novorođeno dijete, što je bilo jedno od važnijih predizbornih obećanja HDZ-a.

"Mi smo upravo na izradi proračuna, nadam se da ćemo uspjeti do sljedećeg tjedna iznaći pozicije iz kojih će se ta mjera moći ostvarivati", kazala je ministrica socijalne politike i mladih.

Nije željela komentirati abortus i umjetnu oplodnju

Bivša časna nije željela reći što misli o abortusu, umjetnoj oplodnji i Zakonu o životnom partnerstvu.

""To su svjetonazorska pitanja i to nam nisu prioriteti. Ne bih sada o tome, o tome ćemo poslije", rekla je.

Kaže da nema potrebe da postane članica HDZ-a.

"Nekad i političari shvate da ima ljudi koji su stručni i da ne moraju biti u nekoj stranci", rekla je Juretić.

"Jedino nas Božja snaga i pomoć mogu izvući iz sveg. Naravno, uz naš trud, ali sigurno da sami ne možemo", rekla je Juretić pozvavši još jednom sve koji vjeruju da mole.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara