Ministrica Kosor primila predstavnike udruge 100-postotnih HRVI-a

MINISTRICA obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor primila je danas predstavnike Udruge 100postotnih Hrvatski ratnih vojnih invalida Domovinskog rata I grupe koji su je upoznali s problemima u ostvarivanju statusnih i materijalnih prava.

Nakon sastanka predsjednik udruge Đuro Glogoški i ministrica Kosor izrazili su zadovoljstvo sastankom, a ministrica obećala da će do konca ove godine biti riješeno pitanje stambenog zbrinjavanja svih 100-postotnih HRVI-a I grupe. Bit će riješen i status njihovih njegovatelja, rekla je ministrica ocijenivši neodrživim što se od 1. siječnja 2002. ne zna kamo njegovatelji tih ljudi pripadaju i tko ih plaća. Napomenula je kako najteži invalidi bez njegovatelja ne mogu zamisliti svoju svakodnevicu.

Njegovatelji su, nakon novog Zakona o pravima branitelja donijetog krajem 2001. izgubili pravo na radni staž.

Kosor je rekla da će Ministarstvo poduzeti sve da se riješi i stambeni problem 100-postotnog HRVI-a koji je još u toplicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Udrugama je poručila da sačine popis prioriteta i najavila donošenje novog zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji koji će se izraditi u suradnji s udrugama.

Đuro Glogoški izrazio je zadovoljstvo što ih je ministrica Kosor brzo primila, ni mjesec dana od ustrojavanja Ministarstva, a za što im je, rekao je, kod bivšeg ministra trebalo 16 mjeseci.

Upozorili smo ministricu na svoje probleme i očekujemo pomoć i potporu ministarstva. S obzirom na gospodarsku situaciju u zemlji ne očekujemo neke značajnije promjene, ali smatram da poboljšanja mogu rezultirati preraspodjelom sredstava, ocijenio je Glogoški.

Naveo je da je u Hrvatskoj 480 100-postotnih HRVI-a I grupe.

Još ih nekoliko nije stambeno zbrinuto.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara