Ministrica obrane Antunović u posjetu stožeru za obranu "Valpova"

MINISTRICA obrane Željka Antunović posjetila je danas PPK Valpovo d.d. te je s članovima "Stožera za obranu od neprijateljskog preuzimanja" razgovarala o stanju u tom PPKu gdje su okupljeni radnici, nezadovoljni odlukom Visokog trgovačkog suda u Zagrebu, izvukli mehanizaciju, traktore i ostala vozila kako bi blokirali ulaz upravi na čelu s Ivom Brzicom u čiju je korist taj sud presudio.

Željka Antunović, prva na listi koalicije SDP-LS-a i Libre u 4. izbornoj jedinici, nakon što je danas u Osijeku bila na predstavljanju kandidata te izborne jedinice, posjetila je Valpovo. Ocijenila je da njezin dolazak nema veze s predizbornim aktivnostima te da će o svemu što je danas u Valpovu vidjela i čula izvijestiti "svoje kolege u Vladi i nadležnim ministarstvima".

Članovi Stožera izvijestili su je da se ne slažu s rješenjem Visokog trgovačkog suda koje su jučer dobili, a kojim je potvrđeno rješenje Trgovačkog suda u Osijeku koji je priznao skupštinu dioničara i novoizabranu upravu u kojoj predsjednik Nadzornog odbora Ivo Brzica ima najveći broj dionica, 42 posto. Istaknuli su kako će svim sredstvima "pa i svojim tijelima" braniti svoja prava. Izvijestili su je "kako opravdano sumnjaju na potkupljenost nekoliko osoba u Visokom trgovačkom sudu koji je, po njihovu mišljenju, donio sramotno rješenje.

Željka Antunović je podržala stajališta malih dioničara da svoju pravdu dokazuju na sudu. "Pravo je većinskih vlasnika, u ovom slučaju malih dioničara koji imaju 53 posto dionica, da sudjeluju u odlučivanju i donose odluke i nitko nema pravo manipulirati njihovim glasovima jer dok sudski procesi teku, njihova prava su ugušena", rekla je Antunović.

Na novinarski upit tko će biti kriv ako dođe do fizičkog obračuna jer je u jučerašnjoj izjavi predsjednik povjerenstva Stožera za obranu PPK Valpova Branko Srakić poručio kako je "svih 800 radnika jedinstveno da će braniti svoja prava i imovinu ako treba i prolijevanjem krvi", Antunović je rekla da "nitko nema pravo zloupotrebljavati tešku situaciju za radnike, njihov strah i frustracije i pozivati ih na prolijevanje krvi".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antunović je izjavila da "ne podržava ni staru, ni novu upravu jer je očito da je riječ o dva suvlasnika koji neće moći zajedno".

U vezi s Brzicom koji je dobio sudski spor, Željka Antunović je rekla da "definitivno nije dobro došao u ovu sredinu i bilo bi bolje poduzeti neka druga rješenja".

Duž cijele ograde sjedišta tvrtke postavljeni su transparenti s porukama protiv sudstva i Brzice te porukama kako neće odustati od prosvjeda u slučaju preuzimanja tvrtke "od Brzice i njegovih".

(Hina) vs vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara