Ministrica Pejčinović Burić u Vatikanu razgovarala o kanonizaciji Stepinca

Ministrica Pejčinović Burić u Vatikanu razgovarala o kanonizaciji Stepinca
Ilustracija: Patrik Macek/PIXSELL

POTPREDSJEDNICA vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić boravila je danas u službenom posjetu Svetoj Stolici, izvijestili su iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Dodali su kako je posjet započeo audijencijom kod Svetog Oca, pape Franje.

Razgovarali o Schengenu, euru, ali i Hrvatima u BiH

Domaćin posjeta ministrice bio je tajnik za odnose s državama u Državnom tajništvu Svete Stolice, nadbiskup Paul Richard Gallagher. U razgovoru s nadbiskupom istaknuti su tradicionalno odlični odnosi između dvije države utemeljeni na povijesnom partnerstvu i međusobnom razumijevanju.
 
"Uz bilateralne teme tijekom susreta razgovaralo se i o situaciji u Jugoistočnoj Europi i proširenju Europske unije te značaju europskog pristupnog procesa za stabilnost tih država. Poseban naglasak stavljen je na položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini. Bilo je govora i o hrvatskom predsjedanju Vijećem Europske unije, o pripremama za ulazak u Schengen i euro područje", priopćili su iz Ministarstva.

Razgovarali o kanonizaciji Stepinca

Osim toga, iz Ministarstva javljaju i kako se razgovaralo o kanonizaciji Stepinca.

"Riječi je bilo i o procesu kanonizacije blaženog Alojzija Stepinca. Obje strane su se složile da je razmjena visokih posjeta u posljednje dvije godine potvrda prijateljskih bilateralnih odnosa čiji se nastavak očekuje i u 2019. godini", javljaju iz Ministarstva.
 
Tijekom posjeta Svetoj Stolici ministrica se sastala i s državnim tajnikom Njegove Svetosti, kardinalom Pietrom Parolinom, a posjetila je i Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima te je obišla Zavod, upoznala se s njegovom poviješću i razgovarala s rektorom Zavoda msgr. Božom Radošem.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara