Ministrica pravosuđa u petak na konferenciji u Bruxellesu

MINISTRICA pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Ingrid Antičević Marinović predvodi hrvatsko izaslanstvo na ministarskoj konferenciji za pravosuđe i unutarnje poslove Europske unije u petak u Bruxellesu, priopćilo je u četvrtak ministarstvo pravosuđa.

Tema Konferencije bit će suradnja europskih zemalja, posebno zemalja jugoistočne Europe, na području borbe protiv organiziranog kriminala usklađivanjem zakonodavstva, harmoniziranjem djelovanja policije, osobito granične policije, carine, državnog odvjetništva i sudstva, kaže se u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konferencija, koja će se održati pod predsjedanjem talijanskih ministara pravosuđa i unutarnjih poslova jer Italija trenutačno predsjeda Europskom unijom, nastavak je Londonske konferencije održane u studenome 2002. i Solunske konferencije iz svibnja ove godine.

U usporedbi s ostalim zemljama, kaže se u priopćenju ministarstva pravosuđa, Hrvatska je vodeća zemlja regije na području izgradnje institucija i zakonodavstva za borbu protiv organiziranog kriminala, a u određenim segmentima svoja iskustva može prenijeti i na susjedne zemlje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara