MINISTRICA PRAVOSUĐA: U PONEDJELJAK O SURADNJI S HAAGOM

Ministrica pravosuđa i predsjednica DCa Vesna ŠkareOžbolt večeras je, govoreći o novim haaškim optužnicama o kojima se ovih dana priča u medijima, rekla kako će se u ponedjeljak na tiskovnoj konferenciji osvrnuti na suradnju i neke posebne dijelove suradnje s Haaškim sudom za koju smatra da će biti dobra.

"Ne očekujem veće potrese, ali očekujem da će suradnja biti kvalitetna i da ćemo u okviru te suradnje dobiti neke procese u Hrvatskoj i pokazati pravu vjerodostojnost hrvatskog pravosuđa za koju držim da je veoma visoka", izjavila je Škare-Ožbolt u Vukovaru na izvanrednoj izbornoj skupštini gradske organizacije DC-a.

Istaknula je da će se osobno potruditi da i hrvatski suci, odvjetnici i policajci, koji će raditi u istragama za ratne zločine, budu dodatno osposobljeni, posebice ako budu preuzeti neki slučajevi s Haaškog suda.

Također smatra da će suradnja s Haaškim sudom biti pozitivno ocijenjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Govoreći o radu stranke, Škare-Ožbolt je istaknula kako na tom području DC "stvara dobru ekipu koja će promijeniti političku scenu u Vukovarsko-srijemskoj županiji".

Dodala je da su odlučili djelovati drukčije jer, kako je rekla, 'nije sve u oštroj kritici, nego je bit u razvoju, a DC ima puno novih projekata koji će zasigurno promijeniti hrvatsko gospodarstvo, ali i hrvatsku pravnu državu"'.

Za predsjednicu vukovarskog DC-a izabrana je Višnja Jukić.

(Hina) xjvrd yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara