Ministrica pravosuđa: Uskoro donošenje Zakona o sukobu interesa

MINISTRICA pravosuđa Ingrid Antičević Marinović izjavila je danas na početku međunarodne radionice "Rješavanje konflikta interesa od politike do prakse" u Zagrebu kako su Vlada i Hrvatski sabor odlučni da se što skorije donese Zakon o sukobu interesa.

Dvodnevnu međunarodnu radionicu o rješavanju sukoba interesa, koja je počela danas na Pravnom fakultetu u Zagrebu, organizirali su Ministarstvo pravosuđa i Europska organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) u okviru Inicijative za suzbijanje korupcije Pakta o stabilnosti, odnosno Projekta dobrog upravljanja.

Sudionici radionice su predstavnici vlada i civilnog društva zemalja članica Inicijative za suzbijanje korupcije Pakta o stabilnosti, OECD-a i drugih međunarodnih organizacija i nevladinih udruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministrica je istaknula važnost održavanja radionice u Hrvatskoj upravo u trenutku kada Ministarstvo pravosuđa završava rad na konačnom prijedlogu Zakona o sukobu interesa "radi pronalaženja najkvalitetnijih rješenja".

Zakon o sukobu interesa nastoji spriječiti i onemogućiti sukob interesa državnih dužnosnika u obnašanju javnih dužnosti i to stvaranjem preduvjeta da do sukoba interesa ni ne dođe, rekla je.

"Ako dođe do ponašanja koje izaziva sumnju u nepristrano obnašanje dužnosti, tada javnost mora dati svoj sud, a dužnosnik snositi političku odgovornost", kazala je Ingrid Antičević Marinović.

Sudionici dvodnevne radionice razmijeniti će iskustva o identifikaciji i učinkovitijem rješavanju konflikta interesa te o povećanju integriteta, transparentnosti i odgovornosti u javnom donošenju odluka.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara