Ministrica turizma u rezervatu "Liburna" dala svoje ime puletu i kumovala smokvi

MINISTRICA turizma Pave Župan Rusković u sklopu dvodnevnog posjeta Istarskoj županiji večeras je u Raši na Labinštini posjetila rezervat magaraca "Liburna" u vlasništvu Ivana Perka izrazivši pritom zadovoljstvo što je, kako je rekla, posjetila dio nove ponude u hrvatskom turizmu.

"Moram čestitati vlasniku na njegovom velikom entuzijazmu, znanju i poznavanju magarca. U posljednjih 20-ak godina tovari su naprosto nestali u svim onim mjestima u kojima su nekada bili prava atrakcija i stoga me veseli što se našao netko tko se s njima želi baviti", rekla je ministrica turizma Pave Župan Rusković.

Izrazila je uvjerenje da će ovo biti atrakcija za sve turiste koji će doći na izlet i koji će možda prvi put u životu vidjeti magarce uživo, dok će djeca, dodala je, moći puno naučiti i biti povezana s prirodom.

Predstavljajući svoje mezimce, Ivan Perko je predložio, a ministrica pristala da jedna mala magarica po njoj dobije ime Pave.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je "Liburna" ujedno i rezervat biodiverziteta (bioraznolikost), ministrica Župan Rusković pristala je biti i kumom jednoj od najvećih smokvi u Istri.

Smokva je uz magarca i maslinu simbol grčke i mediteranske kulture, istaknuo je Ivan Perko.

(
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara