Mira Marković za moskovski list o Miloševiću, "pobjedniku i legendi"

SLOBODANU MILOŠEVIĆU se divi većina, ako ne i cijeli svijet, hašku je sudnicu pretvorio u arenu borbe protiv nasilja i kolonijalizma i već postao pobjednik i legenda, rekla je Miloševićeva supruga Mirjana-Mira Marković u intervjuu moskovskom listu "Savršeno tajno" kojeg je prenijela agencija Tanjug.

Za glavnu hašku tužiteljicu Carlu del Ponte, Marković je u intervjuu ustvrdila da je "mračna ličnost koja liči na srednjovjekovnog inkvizitora".

Tanjug je razgovor za moskovski list prenio u petak uz napomenu da je Markovićeva intervju dala prije ubojstva srbijanskog premijera Zorana Đinđića 12. ožujka ove godine.

Srbija i Crna Gora je fiktivna zemlja, Kosovo je odsječeno od nje, a proces dezintegracije se neće na tome zaustaviti i prestat će tek kad zemlja bude potpuno raskomadana, kazala je Markovićeva u intervjuu pod naslovom "Život poslije vlasti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Odgovarajući na pitanje o ulozi Slobodana Miloševića u raspadu SFRJ, Mirjana Marković je za raspad optužila "one zemlje koje pretendiraju da rukovode svijetom", te dodala da je "Jugoslaviju trebalo srušiti i zato što je kao socijalistička zemlja pokazivala da socijalizam ima budućnost".

Za Mirjanom Marković, predsjednicom Jugoslavenske ljevice, srbijanski MUP raspisao je tjeralicu, sumnjičeći ju za malverzacije službenim stanovima Vlade Srbije, ali i sudjelovanje u organizaciji ubojstva bivšeg predsjednika Srbije Ivana Stambolića, otetoga u kolovozu 2000. godine, čije je tijelo nedavno nađeno na Fruškoj Gori, u okviru istrage o ubojstvu premijera Zorana Đinđića.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara