Mirjana Nazor na HTV-u predstavila nezavinu listu

MIRJANA NAZOR predstavila je večeras na HTu nezavisnu listu za 10. izbornu jedinicu na kojoj su, istaknula je, članovi nevladine udruge "Alijanse za mir i pravduglas za čovjeka", koju su utemeljili akademik Ivan Supek i don Ivan Grubišić.

Ta udruga, kazala je Mirjana Nazor, u središte postavlja čovjeka. "Nositelj suvereniteta mora biti pojedinac, bez obzira na nacionalnu opredijeljenost i svjetonazor, a ne političke stranke", kazala je.

Ocijenivši da se političari u zadnje vrijeme bave politikantstvom i brinu se za vlastite interese, umjesto da rade za opće dobro, Nazor je biračima ponudila ukidanje povlastica što ih uživaju političke stranke i političari, te rehabilitaciju politike kao plemenite discipline. Zauzela se za izravan izbor saborskih zastupnika, gradskih i općinskih vijećnika i svih dužnosnika u tijelima državne, područne i mjesne samouprave.

Ponudila je i novu upravnu podjelu države, manji broj izbornih jedinica i nov porezni sustav, koji će, ističe, svima koji rade omogućiti i da zarađuju.

"Alijansa za mir i pravdu-glas za čovjeka" svoje je nezavisne liste istaknula u 5. i 10., a s ASH koaliraju u 1., 8. i 9. izbornoj jedinici.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara