Miro Kovač najavio kandidaturu za predsjednika HDZ-a: "Pobijedit ću"

Miro Kovač najavio kandidaturu za predsjednika HDZ-a: "Pobijedit ću"
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

BIVŠI ministar vanjskih poslova Miro Kovač danas je u Dnevniku RTL-a najavio da će se kandidirati za mjesto predsjednika HDZ-a.

“Ja sad kažem da ću biti kandidat i ja ću pobijediti”, rekao je Kovač za RTL.

Komentirao izjave Milorada Pupovca

Kovač je danas gostovao u Dnevniku RTL-a i komentirao izjave Milorada Pupovca. 

Prije nekoliko dana rekao je da SDSS nema što raditi u vladajućoj koaliciji ako se Pupovac ne ispriča za uspoređivanje Hrvatske s NDH, a isprike u međuvremenu nije bilo. 

"Ja sam govorio svojedobno o povlačenju te izjave, to se, meni se čini, nije dogodilo. Ja sam razočaran, sablažen, nezadovoljan. Očekivao sam da će gospodin Pupovac reći da je pogriješio, da mu ne pada na pamet uspoređivati Hrvatsku s NDH, da ne dijeli razmišljanje Aleksandra Vučića. Iskreno govoreći, sada pod ovakvim dojmom, da sam predsjednik HDZ-a Pupovcu bih se zahvalio, a stranačkim tijelima predložio da se raskine dogovor s SDSS-om. Ovo je maltretiranje hrvatske javnosti", rekao je Kovač.

Dodao je da pripadnike srpske manjine, kao i pripadnike drugih manjina, treba maksimalno štititi, ali da "dobivati lekcije da su Hrvatska i NDH isto nema smisla".

"Treba napraviti jasan rez i reći hrvatskoj javnosti da demokratska vlast štiti svakog državljana neovisno kojeg je porijekla, spola, seksualne orijentacije, ali da mene netko maltretira...", kazao je Kovač.

Najavio kandidaturu 

Milorad Pupovac spomenuo je da je "sjeme zla" posijala vlada Tomislava Karamarka čiji dio je bio i Kovač.

"To nije istina. Ja sam svojedobno kao član Predsjedništva HDZ-a pregovarao o njegovom sudjelovanju unutar Vlade, nije istina da nije bilo razgovora. Žao mi je što gospodin Pupovac ne koristi autoritet u Hrvatskoj da pridonese jednom sasvim normalno suživotu", kazao je.

Potom je najavio kandidaturu.

"Ova situacija nema nikakve veze s unutarstranačkim izborima u HDZ-u. Kad budu izbori bit će kandidata, neka ih bude što više, to je dobro za demokraciju u HDZ-u. Gospodin Plenković neki je dan govorio da će biti kandidati da će pobijediti. Ja sad kažem da ću biti kandidat i ja ću pobijediti. No to sada nije tema, sada nije vrijeme za to. Sad je tema gospodin Pupovac koji nije povezan s nikakvim izborima u HDZ-u", poručio je Kovač za RTL.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara