Miroslav Radić izručen međunarodnom sudu u Den Haagu

Miroslav Radić izručen međunarodnom sudu u Den Haagu
BIVŠI časnik jugoslavenske vojske Miroslav Radić, koji je optužen za ratne zločine počinjene u Vukovaru 1991. godine, izručen je u subotu ujutro Međunarodnom kaznenom sudu u Den Haagu (ICTY).

Radić je jedan od trojice osumnjičenih za masakr više od 250 Hrvata na Ovčari pokraj Vukovara.

On se predao srpskoj policiji sredinom travnja, a u Den Haag je otputovao redovitim putničkim letom iz Beograda za Amsterdam, javila je srpska državna televizija.

Osim Radića, za masakr na Ovčari optuženi su Mile Mrkšić i Veselin Šljivančanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mrkšić se predao prošle godine, a Šljivančanin se još uvijek nalazi na slobodi, te se smatra jednim od najtraženijih optuženika ICTY-ja, uz bivše čelnike bosanskih Srba Radovana Karadžića i Ratka Mladića.

Vjeruje se da se Šljivančanin i Mladić skrivaju na teritoriju Srbije.

Radić će se izjasniti da se "ne osjeća krivim"

Borivoje Borović, odvjetnik haaškog optuženika Miroslava Radića, izjavio je da će se njegov branjenik o optužnici izjasniti u ponedjeljak ili utorak, dodajući da se Radić "ne osjeća krivim".

Borović je za agenciju Beta izjavio da se nada kako je slučaj bivšeg časnika JNA optuženog za ratni zločin na Ovčari pokraj Vukovara 1991. godine jedan od onih od kojih će Haaško tužiteljstvo odustati.

Optuženi, čiji je odlazak u Den Haag - kako je rekao njegov odvjetnik - "držan u tajnosti zbog razloga sigurnosti", dobrovoljno se predao 21. travnja, te je od "vukovarske trojke" optužene pred ICTY-jem, na slobodi još samo Veselin Šljivančanin, budući da se Mile Mrkšić dobrovoljno predao u proljeće prošle godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara