Mislili smo da Živi zid ne može biti luđi. Prevarili smo se

Mislili smo da Živi zid ne može biti luđi. Prevarili smo se
Foto: Index/Pixsell/

IVAN Vilibor Sinčić obratio se javnosti prvi put otkako mu se stranka rasula. Postrojio je pred plakatom Živog zida valjda sve članove stranke koji su po ovim vrućinama htjeli doći, dvadesetak sve u svemu. Čekali su ga u stavu mirno dvije, tri minute, dok nije umarširao u dvoranu. 

Plaše se pitanja

Stao je živozidaški mesija za govornicu i odmah rekao da neće odgovarati na pitanja da se njegova velevažna poruka “ne razvodni”. Laprdao je šest minuta Ivan Vilibor Sinčić o tome da je Živi zid pobjednička stranka, a nije, da će osvojiti dvadeset ili pedeset mandata, a neće, i pobjegao. Dopredsjednica stranke Vladimira Palfi umiješala se među novinare i snimatelje i snimala mudre riječi svoga supruga. Njoj je jučer dozvoljeno aktiviranje saborskog mandata, ali ga neće konzumirati jer je Sinčić predstavio dvoje novih zastupnika. Odnosno, nije ih predstavio nego rekao njihova imena. Tko su, što su i kakvi su ti novi zastupnici, nismo imali prilike doznati jer se u Živom zidu jako plaše pitanja. Toliko su im mrska da se od njih štite zatvorenim vratima.

Palfi pobjegla i zalupila vrata

Vladimira Palfi je, poput svog supruga, zalupila vrata dvorane pokraj one u kojoj se Sinčić obraćao javnosti. Pobjegla je čim su joj novinari pokušali postaviti pitanje. Sutra će prva dama Živog zida, kao i većina članova i još veća većina sljedbe, kukati da nemaju prostor u medijima. U njihovom sumanutom svemiru mediji služe da bi prenosili obraćanja, a ne da bi pitali. Kada pokušaju postaviti pitanje, živozidaši se u trenutku rasrde i kukavički pobjegnu.

“Dovest ću vam nove saborske zastupnike, pitajte ih što god hoćete”, rekao je novinarima Tihomir Lukanić, donedavni glavni tajnik Živog zida. I doveo ih je. Buduća zastupnica je rekla da će imati mišljenje i odgovore kad uđe u sabor, budući zastupnik je rekao da će biti teško zamijeniti Sinčića u saboru i da je baš sve dobro pa je i on pobjegao iza čvrsto zatvorenih vrata.

Ne bi ih deložirala ni divizija interventnih policajaca

Iz prostorije u koju su se skrili ne bi ih deložirala ni divizija interventne policije s bataljunom sudskih izvršitelja. Kukavički bijeg i skrivanje dosad je najuspješnija akcija Živog zida, sada već zidića koji se mrvi kao što se smrvio onaj iz Berlina. 

Nikakva obraćanja ne mogu razvodniti činjenicu da se stranka raspada i da nemaju pojma kako to zaustaviti. To je jasno svima koji nisu ludi ili članovi Živog zida.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara