Misterij kod Ljubuškog: Sumnja se na to da je Lanu ubila neuračunljiva osoba

Misterij kod Ljubuškog: Sumnja se na to da je Lanu ubila neuračunljiva osoba
Foto: Facbook

TKO je ubio 19-godišnju Lanu Bijedić, Mostarku i nesuđenu studenticu, i dalje je misterija bez rješenja i, što je najvažnije, bez osumnjičenih i uhapšenih. Osam dana je prošlo, a istraga koju predvodi Tužiteljstvo Zapadnohercegovačkog kantona i dalje je bez uspjeha i, kako se čini, stoji na mjestu.

Kako je za Klix.ba kazao tužitelj Josip Aničić, vjerojatno se ne radi o zločinu iz strasti, što je bila jedna od prvih sumnji, nego je vjerojatno riječ o djelu potpuno neuračunljive osobe. Ipak, Lanin posljednji dan još uvijek je isprepleten kontradiktornostima koje zbunjuju istražitelje.

"Nadzorne kamere nju su snimile na kružnom toku kod Zvirovića, ali dio od te lokacije do mjesta na kome je pronađena je slabije pokriven kamerama i on je još uvijek obavijen velom tajne. Pretraga terena, rijeke, kao i vještačenje njenog telefona još uvijek nisu dali informacije koje su istražitelji očekivali", kazao je tužitelj za Klix.ba.

Dodaje i kako još nitko nije priveden niti ispitan u statusu osumnjičenog te da policija najviše vremena trenutno provodi na tumačenju iskaza svih onih građana koji su se javili na pozive da pomognu istrazi.

Tijelo Lane Bijedić pronašao je ribar prošle nedjelje oko 19 sati u rijeci Studenčici pored Ljubuškog. Posebno je zanimljivo da je Lana ovog ljeta boravila na kupalištu koje se nalazi samo stotinjak metara od mjesta na kojem je pronađena ubijena, iz čega je izveden zaključak da je poznavala lokalitet.

Lana je u četvrtak ispraćena iz Mostara, a dan kasnije njeno tijelo je kremirano u Beogradu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara