Mještani bojkotirali misu, tražili povratak svećenika koji je trošio milodare na "vruće" razgovore

NAKON što je u medijima objavljeno da je župnik u Runovićima kažnjen lišavanjem svih župničkih dužnosti jer je novce od milodara i ostala sredstva župe trošio na pozivanje "vrućih" brojeva telefona, mještani su u nedjelju bojkotirali misu koju je trebao voditi fratar iz susjednog mjesta, fra Vinko Prlić.

Oko tisuću mještana, gotovo cijelo mjesto, okupilo se u nedjelju pred crkvom Gospe Karmelske, gdje su molili, potpisivali peticiju i glasno prosvjedovali tražeći povratak kažnjenog svećenika Ljubomira Šimunovića, objavio je HTV u središnjem Dnevniku.

U razgovoru s novinarima gnjevni su mještani tražili dokaze za optužbe protiv njihovog svećenika, te tvrdili kako nije smio biti kažnjen prije policijske istrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je naš fra Ljubo i potrošio, pa šta, naše je pare potrošio. I on je čovik ko svi ostali." - kazala je jedna mještanka.

Sa ogorčenim ljudima pokušao je razgovarati provincijal Franjevačke provincije iz Splita Željko Tolić, ali nije im uspio objasniti zbog čega u mjesnoj crkvi više nema svećenika koji je potrošio oko 170 tisuća kuna na pozivanje skupog seksifona za "vruće" razgovore s djelatnicom tog servisa, koja je prije desetak dana prva iznijela priču u javnost.

"Radilo se o teškom prekršaju crkvenog zakona, koji je morao biti sankcioniran." - kazao je Tolić, a HTV neslužbeno doznaje kako bi kažnjeni fra Ljubo trebao biti prebačen u neku daleku župu, možda čak i u inozemstvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara