Mještani Borova "pozdravljali" branitelje s uzdignuta tri prsta

PREDSJEDNIK Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke Mladen Pavković izjavio je kako je nekolicina mještana Borova tijekom današnjeg prolaska karavane "Da se ne zaboravi 2500 kilometara diljem Hrvatske" sudionike karavane, uz dobacivanja, pozdravljala s tri uzdignuta prsta.

Glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Miroslav Janić izjavio je, međutim, kako policajci koji su se nalazili u pratnji karavane nisu primijetili nikakva dobacivanja mještana Borova, niti da je netko dizao tri prsta.

Po Pavkovićevim riječima, to je bilo "bezobrazno i drsko". "Ne mogu oni dizati tri prsta na istaknute hrvatske zastave i na taj nas način provocirati", izjavio je dodavši kako su oni, koji su branitelje pozdravljali s tri prsta "uvrijedili hrvatsku državu".

Pavković nije precizirao o kakvim je dobacivanjima riječ.

"Ne smijemo šutjeti o tome. Da se to dogodilo Srbima, o tome bi se pričalo na sva zvona", rekao je.

Sudionici karavane "Da se ne zaboravi - 2500 kilometara diljem Hrvatske" u Borovu su položili vijenac i paljenjem svijeća odali počast dvanaestorici vinkovačkih policajaca, ubijenih 2. svibnja 1991. iz zasjede u prijeratnom Borovu Selu, a današnjem Borovu.

(Foto: Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara