Mjuzikl "Kosa" ponovno na sceni

Izvorni producent mjuzikla ´Kosa´ na Broadwayu Michael Butler dobio je prava za novu nacionalnu turneju tog djela čiji je početak predviđen za rujan, piše Variety.

´Pravo je vrijeme za taj mjuzikl´, izjavio je Butlerov partner na projektu Bob Emmer misleći na nedavne prosvjede protiv moguće američke invazije na Irak.

´Naslovna stranica LA Timesa prikazala je fotografiju mirovnih prosvjeda na kojoj odvode jednu 82-godišnju ženu. Nosila je simbol mira´, kazao je Emmer.

Butler pak drži da će ovi novi prosvjedi potrajati te da je ´Kosa´ zabavni način da se ponovno pošalje proturatna poruka.

Originalna Butlerova produkcija ´Kose´ prvi je put izvedena na Broadwayu 1968. da bi nakon toga doživjela 1750 prikazivanja u kazalištu Biltmore. Slučajnost ili ne, to se kazalište ponovno nakon dugo vremena otvara iduće jeseni pod pokroviteljstvom Manhattan Theater Cluba.

Zasad Butler i Emmer ipak zaobilaze Broadway. Svoju turneju planiraju započeti u Los Angelesu, najvjerojatnije u Wadsworthu. Očekuju zaradu od 3 milijuna dolara.

Po riječima Butlera, pregovori oko redatelja su u završnoj fazi. Michael Mayer je bio spominjan kao izgledni kandidat, no idućega mjeseca on započinje rad na filmu ´A Home at the End of the World´ u kojemu glumi Irac Colin Farrell.

Izvedbe ´Kose´ na Encoresu u Gothamu te Repriseu u Los Angelesu prije dvije godine potakli su nagađanja o mogućoj turneji i ponovnom izlasku na scenu Broadwayja. Tada od toga nije bilo ništa, ali se zato puno pričalo o čuvenoj sceni s golotinjom. Encores ju je izbacio, Reprise ju je zadržao.

´I mi ćemo je ostaviti unutra´, kazao je Butler.

Zato su drugi dijelovi mjuzikla otvoreni za izmjene. Ljubitelji ´Kose´ moći će vidjeti istu priču o djeci cvijeća i tekstove Geromea Ragnija i Jamesa Radoa, no Galt MacDermot razmatra osuvremenjivanje svojih pjesama.

´Hip-hop i funk... Galt je najviše za to zainteresiran´, napomenuo je Emmer.

Moguć je još jedan novi detalj.

´Ova će turneja imati naziv turneje slobode. Prije je bila riječ o miru i ljubavi, no njih ne možete imati bez slobode´, ističe Butler.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara