Mladež HDZ-a na konvenciji izabrala novo vodstvo

MLADEŽ Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) danas je u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma održala Sedmu konvenciju na kojoj je sudjelovalo oko tisuću mladih članova, a 300 izaslanika iz Hrvatske i iseljeništva izabralo je novo vodstvo Mladeži.

Za novu predsjednicu Mladeži HDZ-a izabrana je ujedno i jedina kandidatkinja za tu dužnost Margareta Kosec iz Zagreba te potpredsjednici i članovi Predsjedništva.

Predsjednik HDz-a Ivo Sanader istaknuo je tom prigodom da je slogan ´Snaga za novo vrijeme´ vrlo dobro odabran za današnju konvenciju, koja je ujedno i najveća od osnutka Mladeži HDZ-a.

Napomenuo je kako HDZ-ova mladež, kojom su se u proteklih pet-šest godina koristili u unutarstranačkim prepucavanjima, treba biti ´stranački motor´.

´Vi morate biti ključ prema mladom naraštaju u Hrvatskoj´, poručio je Ivo Sanader mladim članovima HDZ-a i pozvao ih da se s novim vodstvom uključe u izradbu izbornog programa te stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Govorio je i o problemima mladih ljudi. Napomenuo je i da će HDZ ustrajati protiv legalizacije posjedovanja lakih droga i smanjenja rodiljnih naknada, te se zauzeo za tradicionalne vrijednosti.

´Hrvatskoj treba stranka s vizijom jer sadašnja vlast nema odgovora na goruća pitanja hrvatskog društva´, ustvrdio je Sanader i dodao da je ´politika nove vlasti ´optuži i obećaj´ doživjela fijasko´. Najavio je poslijeizbornu suradnju sa strankama centra i desnog centra, te istaknuo da Vlada mora inzistirati na ispravnom tumačenju svega što se događalo u Domovinskom ratu, koji je bio pravedan i osloboditeljski, i potaknuti raspravu o tome u Ujedinjenim narodima, čijom je rezolucijom Vijeća sigurnosti osnovan Haaški sud.

Konvenciju Mladeži HDZ-a, uz članove najužeg vodstva HDZ-a, pozdravili su i predstavnici mladih Demokratskog centra, Hrvatske socijalno-liberalne stranke i Hrvatske stranke prava.

Nova predsjednica Mladeži HDZ-a Margareta Kosec je poručila da danas u Mladeži HDZ-a nema onih kojima su statusni simboli poput BMW-a i mobitela bili važniji od toga kako se približiti mladima ni njihovih sponzora. Istaknula je da je Tuđmanova mladež mladež HDZ-a i da će tako i ostati.

Margareta Kosec rođena je godine 1977. u Zagrebu, gdje studira pravo. Članica je Mladeži HDZ-a od godine 1990., a aktivno sudjeluje u njezinu radu od 1996. Predsjednica je Zajednice žena HDZ-a Zagreba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara