Mladi hrvatski pomorac pronađen mrtav na brodu

HRVATSKI pomorac Saša Beljan (1984.) iz Lokava prije nekoliko dana pronađen je mrtav na talijanskom brodu "Skjolbord", na području afričke države Obale Bjelokosti, a riječka pomorska agencija Globe Marine njegovoj je obitelji prenijela informaciju o tome, potvrdio je večeras za Hinu predsjednik Sindikata pomoraca Hrvatske, Vladimir Svalina.

Po riječima Svaline, agencija Globe Marine koja je Beljana uputila na brod, o tome je izvijestila obitelj, a službena pismena potvrda o smrti mladića očekuje se idućih dana putem hrvatskog Veleposlanstva u Maroku.

Saša Beljan ukrcao se na talijanski brod "Skjolbord", koji plovi pod Malteškom zastavom, u početku listopada ove godine i to je bila njegova prva plovidba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svalina je kazao da je iz Agencije prenesen zasad službeno nepotvrđeni podatak da je Saša Beljan proveo noć prije smrti u društvu jednog pomorca Indijca, s kojim je slavio u obližnjem baru a kasnije u brodskoj kabini. Posada je mladića pronašla ujutro u besvjesnom stanju. Beljan je preminuo a Indijac je zadržan na bolničkom liječenju.

Napomenuo je kako je do sindikata "doprla" neslužbena priča da su se mladići predozirali opojnim drogama.

Predsjednik Sindikata pomoraca Hrvatske, Vladimir Svalina, kazao je i da je prve podatke o smrti hrvatskog pomorca doznao od članova obitelji Beljan, koji su tražili pomoć sindikata.

"Sindikat će učiniti sve što je u njegovim mogućnostima iako su one, radi stanja u zemlji tragedije, ograničene", rekao je Svalina.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara