Mladi Jastreb: HSS mora pregovarati s HDZ-om jer to nalažu demokratski običaji, nema drugog razloga

POSLJEDNJI zapovjednik obrane Vukovara 1991. godine i član HSS-a Branko Borković Jastreb blizak je predsjedniku stranke Josipu Friščiću te bi čak trebao biti kandidat "seljaka" za ministra obrane. Htjeli smo kod njega provjeriti zna li išta o dogovoru HDZ-a i HSS-a. Kao vjerni vojnik svog zapovjednika, Borković ponavlja iste riječi svog šefa Friščića.

"Čuli ste što je danas rečeno na novinskoj konferenciji nakon sjednice predsjedništva HSS-. Nema dogovora s HDZ-om nego je stvar u tome, kao što posljednjih dana govori Friščić da je normalni demokratski običaj da se prvo razgovara s relativnim pobjednikom izbora. I nema tu drugih razloga za i protiv," kaže Mladi Jastreb.

Ponovio je i stav dvoje predsjednika zeleno-žute koalicije o osnovi za pregovaranje. "Mi smo još prije gotovo dana dogovorili naš program i rekli da će to biti naša osnova za pregovore. I sad moramo vidjeti u kojoj mjeri pobjednik izbora prihvaća naš program," poručio je posljednji zapovjednik obrane Vukovara koji se danas bavi uzgojem konja hrvatski posavac. I on kaže da je i dalje sve otvoreno jer se mora vidjeti tko će u potpunosti prihvatiti i obećati provedbu njihovog programa.

Borković je kao dio HSS-a sigurno zanimljiv HDZ-u jer bi im dobro došao ovako karizmatičan veteran Domovinskog rata. On sigurno ne bi bio zanimljiv samo kao podizač ruke za Sanaderovu Vladu. No, to bi bio još jedan dokaz koliko je zanimljiva i prevrtljiva hrvatska politika.

D.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara