Mladi: Kazalište je glupo i dosadno

40% zagrebačkih srednjoškolaca svoje slobodno vrijeme provodi u kafiću, 25% doma pred TV prijamnikom, a samo 1,3% se odlučuje za izlazak u kazalište, porazni su to rezultati prvog istraživanja stavova mladih ljudi o kazalištu koje je provelo kazalište Mala scena.

Od rujna do prosinca 2006. vlastitim sredstvima i angažmanom kazalište Mala scena je organiziralo istraživanje tržišta u segmentu mladih, ujedno i prvo reprezentativno istraživanje tržišta u hrvatskom kazalištu. Obuhvatilo je 1400 mladih od 14 do 18 godina, učenika zagrebačkih srednjih škola, a pokazalo je ne samo lošu sliku kazališta u očima mlade publike, nego upućuje i na šire probleme odrastanja mladih u tranzicijskom društvu.

Čak 25% mladih ispitanika smatra da je kazalište glupo, dosadno i ne zanima ih. 25% njih ide u kazalište samo kada mora sa školom, a 7% ih nikada ne ide 50% ih se izjasnilo da u kazalištu želi gledati isključivo komedije.

Riječ je samo o malom dijelu rezultata istraživanja, a cjelokupni će biti predstavljeni 24. siječnja u 12.30 sati, u kazalištu Mala scena.

Novinarska konferencija je uvod u okrugli stol koji će kazalište organizirati u narednom periodu, a koji će se detaljnije baviti problemima otvorenima ovim istraživanjem.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara