Mladić iz BiH optužen. Prevozio je ilegalne migrante i izazvao nesreću

Mladić iz BiH optužen. Prevozio je ilegalne migrante i izazvao nesreću
Foto: Tunera.info

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Rijeci podignulo je optužnicu protiv 20-godišnjeg državljanina BiH koji je izazvao sudar kod Novog Vinodolskog prevozeći ilegalne migrante, i to zbog izazivanja prometne nesreće i nezakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, priopćeno je danas.

Tereti ga se da je u ponedjeljak, 18. studenoga, za naknadu od 500 eura u blizini državne granice Hrvatske i BiH u osobno vozilo smjestio državljane Sirije koji su nezakonito ušli u Hrvatsku, u namjeri da im omogući izbjegavanje granične kontrole i ilegalni izlazak iz Hrvatske, stoji u priopćenju ODO u Rijeci.

Na području Senja zamijetili su ga policijski službenici, no 20-godišnjak se oglušio na policijsko upozorenje da zaustavi automobil te se dao u bijeg u smjeru Rijeke.

Vozio prebrzo i izgubio nadzor nad vozilom

Vozeći prebrzo, u desnom zavoju ceste pokraj Mitan marine kod Novog Vinodolskog, izgubio je nadzor nad vozilom, prešao u suprotnu prometnu traku, udario vozilom u betonski rubnik te u nailazeći automobil iz suprotnog smjera.

U sudaru su teško ozlijeđene četiri osobe u osobnom automobilu kojeg je vozio optuženik te suvozač u drugom automobilu, navodi se u priopćenju.

Riječko Općinsko državno odvjetništvo je predložilo da se 20-godišnjem državljaninu BiH odredi zadržavanje u istražnom zatvoru zbog opasnosti od bijega.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara