Mladić kod Labina vozio bez vozačke i odbio test na droge, kažnjen s 22.000 kuna

Mladić kod Labina vozio bez vozačke i odbio test na droge, kažnjen s 22.000 kuna
Ilustracija: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

LABINSKA je policija zbog prometnih prekršaja prijavila 19-godišnjaka, a zbog sumnje da je krivotvorio isprave podnijet će protiv njega i kaznenu prijavu.

Naime, jučer oko 00:50 policija je prilikom kontrole prometa u naselju Štrmac kod Labina zaustavila Fiat Punto riječkih registracija kojim je upravljao 19-godišnjak bez položenog vozačkog ispita.

Htio im je pobjeći

Policajci su utvrdili kako je vozilo neregistrirano i da se na njemu nalaze nepripadajuće registarske oznake, a mladić je odbio testiranje na prisutnost droge u organizmu te je prilikom policijskog postupanja pokušao i pobjeći, pri čemu se sakrio u obližnjem vrtu, no policajci su ga uskoro pronašli i priveli u policijsku postaju.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je kako je 19-godišnjak posudio vozilo od poznanika te je na njega postavio registarske oznake vlastitog vozila, zbog čega se protiv njega podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija je protiv vozača podnijela optužni prijedlog nadležnom sudu, koji mu je izrekao novčanu kaznu od 22 tisuće kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara