Mladić koji je širio virus HIV-a dobrovoljno dao krv, te spavao i sa 15-ak osoba u Zadru!

Mladić koji je širio virus HIV-a dobrovoljno dao krv, te spavao i sa 15-ak osoba u Zadru!

Tekst: J.C.
Foto: Andrija Lučić / Cropix

21-GODIŠNJI K.Š. iz Sukošana, za kojeg se jučer otkrio da je svojim ljubavnicima namjerno širio virus HIV-a, danas je ponovo priveden u policijsku postaju u Vodicama. Policija je s njim obavila obavijesni razgovor, potvrđeno je iz PU šibensko-kninske, ali ne navodi se s kojim razlogom. Neslužbeno se doznaje da je mladić u policiju priveden zato što ga je netko prijavio zbog prijetnje.

Podsjećamo, iz policije je jučer stiglo priopćenje da je u Vodicama uhićen muškarac koji je nekoliko osoba svjesno zarazio virusom HIV-a. Policiji su ga prijavila tri mladića s kojima je imao seksualne odnose, a zasad nije poznato koliko je osoba zarazio virusom HIV-a. Mladić se pred novinarima kasnije opravdavao kako nije namjerno širio bolest.

K.Š. je priznao da je spavao s desetak muškaraca, većinom biseksualaca od kojih su neki i oženjeni i imaju obitelji, a u četiri slučaja nije imao zaštitu. No, danas je promijenio svoj iskaz i za Večernji list kazao kako bi još zaraženih moglo biti u Zadru! "U Zadru sam imao spolne odnose s petnaestak osoba", rekao je zaraženi mladić, ali tvrdi da se nije bavio prostitucijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je spavao sa muškarcima iz Zadra je, tvrdi, koristio zaštitu. Također je demantirao nagađanja da je među njegovim ljubavnicima bilo i osoba koje su javnosti dobro poznate. Policija ga je pustila da se brani sa slobode, a on se sada, kaže, "sklonio na jedno mjesto jer mu je teško zato što su ga svi odbacili".

Dobrovoljno dao krv prije nego je saznao da je zaražen

Mladić je, prema vlastitom priznanju, nedugo prije nego je saznao da je zaražen virusom HIV-a dobrovoljno dao krv, prenosi RTL. No, liječnici tvrde da za paniku nema razloga jer nema mogućnosti da će neki pacijent infuzijom dobiti zaraženu krv, s obzirom da sva donirana krv prolazi kroz niz testova pa se tako obavlja i testiranje na HIV.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara