Mladić u Rijeci bacio molotovljev koktel u kafić usred dana, jedna osoba ozlijeđena

Mladić u Rijeci bacio molotovljev koktel u kafić usred dana, jedna osoba ozlijeđena
Ilustracija: 123rf
 
RIJEČKA policija provela je istragu nad 24-godišnjim mladićem koji je u subotu prijepodne u kafić na Turniću, kvartu u zapadnom dijelu grada, bacio molotovljev koktel.
 
"Policija ga sumnjiči da je 16. prosinca u ugostiteljski objekt na području Turnića u Rijeci bacio zapaljivo sredstvo. U ovom događaju lakše su ozlijeđeni spomenuti 24-godišnjak i 57-godišnjakinja, koja se nalazila u ugostiteljskom objektu, a zabilježena su i oštećenja inventara", priopćeno je iz policije. 
 
Nalio je alkohol u bocu i ugurao majicu u otvor boce
 
24-godišnjak je, uz kaznenu prijavu, priveden. Ispitan je i u Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci "zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom".
 
"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 16. prosinca 2017. oko 10,30 sati u Rijeci; nakon što je prethodno u bocu utočio alkohol i u otvor boce ugurao majicu te ju zapalio upaljačem zapalio načinjen tzv. molotovljev koktel; bacio ga u jedan ugostiteljski objekt i to prema osobama s kojima je prethodno bio u društvu, svjestan pritom da je u objektu veći broj osoba. Uslijed plamena koji je osumnjičenik izazvao nastala su oštećenja u unutrašnjosti objekta, a vatra je zahvatila i jednu gošću koja je pritom zadobila opekline drugog stupnja", priopćeno je iz riječkog Općinskog državnog odvjetništva.
 
Za mladića je, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, predložen istražni zatvor.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara