"Mladiću i Karadžiću se bolje ubiti nego završiti u Haagu"

TOMISLAV NIKOLIĆ, potpredsjednik Srpske radikalne stranke, koja je po zadnjem istraživanju javnog mnijenja najpopularnija stranka u Srbiji, poručio je bjeguncima Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću kako se nipošto ne smiju predati Haškom sudu.

Podsjetimo, nakon uhićenja umirovljenog hrvatskog generala Ante Gotovine međunarodna je zajednica izvršila jak pritisak na Srbiju, koja mora Haagu izručiti dva najtraženija haška optuženika, Radovana Karadžića i Ratka Mladića. Neki su srpski visoki dužnosnici ovih dana izvijestili kako se steže obruč oko Mladića, a tamošnji mediji nagađaju da je uhićenje Mladića pitanje dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poručujem im da ne smiju biti u Haagu, a ako im stignu na vrata, neka se ubiju sami." - kazao je u četvrtak Nikolić, a prenosi agencija Beta.

"Ako Mladić i Karadžić budu pregovarali o dobrovoljnoj predaji, u potpunosti će se srozati njihov ugled, ali i ugled Srbije." - kazao je potpredsjednik SRS-a. Podsjetimo, još uvijek aktualni predsjednik SRS-a Vojislav Šešelj nalazi se u Haagu, gdje mu se po 14. točaka optužnice sudi za ratne zločine protiv Bošnjaka i Hrvata.

"Onda se postavlja pitanje zašto im je za to trebalo više od deset godina. Nemoralno je da se na Haškom sudu nađu dobrovoljno, a nesrpski je da se nađu kao uhićeni u Hagu. Srpski je da ne budu u Haagu, a ako mora,  neka se sami ubiju. Jer ako se sve to sruši, ako se taj naš srpski mit sruši, onda oni znaju što im je za činiti." - zaključio je Nikolić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara