Mohammed je najpopularnije ime za novorođene dječake u Velikoj Britaniji

Mohammed je najpopularnije ime za novorođene dječake u Velikoj Britaniji

Foto: 123RF

IAKO JE Mohammed najpopularnije ime za dječake u Engleskoj i Walesu, zapravo se nije našlo na vrhu liste najčešćih imena jer se piše i izgovara na nekoliko različitih načina. Prošle godine rođen je 7361 dječak kojeg su roditelji nazvali Mohammed, Muhammed, Mohammad ili Mohamed, izvijestio je britanski Zavod za statistiku.

Službeno postoji 14 načina na koje se može napisati ime Mohammed, koje znači "onaj koji je hvalevrijedan", a način na koji se piše najčešće ovisi o podrijetlu obitelji. Najčešća je varijacija je Muhammad koja se smjestila na 12. mjestu najpopularnijih imena s 3730 dječaka koji nose to ime.

Da su sve te varijacije istog imena računate kao jedno ime, to bi bilo najpopularnije ime za dječake u Britaniji. Umjesto toga, službeno je najpopularnije ime Oliver kod dječaka, dok su djevojčice najčešće dobivale ime Amelia. Tako je rođen 6941 Oliver i 5158 Amelia.

Kao i svake godine, bilo je roditelja koji su se zaigrali s imenom svog djeteta, a najpopularnija su bila neobična imena iz "Igre prijestolja" i "Gospodara prstenova", dok je 15 dječaka dobilo ime Corbyn, kako se preziva vođa laburista Jeremy Corbyn.

I dalje su jako popularna kraljevska imena poput Georgea, Harryja i Williama, dok je Charlotte pala na 25. mjesto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara