FOTO Molitelji dovukli kip gospe ispred varaždinske bolnice

FOTO Molitelji dovukli kip gospe ispred varaždinske bolnice

Foto: Emeđimurje

POČELA je nova kampanja inicijative "40 dana za život". Kampanja je počela još u srijedu 27.9., a trajat će do 5.11. Molit će se u 28 hrvatskih gradova, a među njima je i Varaždin, kao sjedište Varaždinske biskupije. Tamo mole ispred ulaza u Opću bolnicu i to svaki dan od 8 do 10 sati ujutro, javlja Emeđimurje.

U petak se varaždinskim moliteljima pridružio i nacionalni voditelj inicijative Ante Čaljkušić i donio kip Gospe Fatimske.Kip gospe

"S nama je došao i kip Gospe Fatimske jer na taj način želimo obilježiti stotu obljetnicu od Gospinih ukazanja. To je bila i želja našeg duhovnog savjetnika, patera Marka Glogovića, koji je želio da Gospa posjeti sva mjesta bdjenja", rekao je Čaljkušić.

Namjera im je, kako kažu, otvoriti i centar za pomoć trudnicama koje nemaju podršku najbližih.

"U suradnji s udrugom Betlehem, ali i drugim udrugama za život, već smo pomogli mnogim ženama. Također, želja nam je kroz inicijativu “40 dana za život” i našu udrugu “Hrvatska za život” krajem ove godine otvoriti Centar za život u Zagrebu, početkom iduće godine u Splitu, a kroz dvije do tri godine da takav centar bude i u Vukovaru. To je ustvari mjesto susreta s onim ženama koje su u problemima, koje dvoje hoće li pobaciti ili roditi. Bit će to mjesto susreta i onim majkama i očevima koji pate od postabortivnog sindroma te ćemo im pokušati pomoći da iscijele svoje rane", napominje Ante Čaljkušić."Spašena skoro dva školska razreda"


Čaljkušić smatra da su rezultati moljenja sjajni jer je, kako kaže, spašeno mnogo djece čija je sudbina bila neizvjesna.

"Znamo za velik broj spašene djece u onim bolnicama pred kojima smo bdjeli. Znamo iz prve ruke za žene koje su išle abortirati, a baš ispred bolnice su se odlučile za život svoga djeteta. Jedna žena je išla pobaciti, a u razgovoru samo s jednom moliteljicom odlučila je zatražiti našu pomoć i zadržati dijete. To će se dijete roditi za dva tjedna.

Znamo, osim toga, za 47 spašenih života. To su skoro dva školska razreda, a velik je broj i onih plodova za koje ne znamo. Ima stotinjak žena koje su učinile pobačaj, a sada aktivno mole pred bolnicama. Ovo je, dakle, i pokret obraćenika", rekao je Čaljkušić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara