"Monstrum s Grbavice" priznao zločine: Ubio sam i spalio više od 100 muslimana

"Monstrum s Grbavice" priznao zločine: Ubio sam i spalio više od 100 muslimana

Tekst: I.Kri.
Foto: AFP

"MONSTRUM s Grbavice" i vođa zloglasnih "Bijelih anđela" Veselin Vlahović španjolskoj policiji je priznao počinjenje ratnih zločina na prostoru bivše Jugoslavije.

Španjolski list "El Pais" piše kako je Vlahović tijekom saslušanja policajcima priznao da je ubio više od 100 muslimana. "Ubio sam više od 100 muslimana i zapalio njihove leševe", kazao je policajcima Vlahović te dodao kako mu nije žao zbog smrti tih ljudi. Španjolski dnevnik navodi da je muslimanska vojska u ratu ubila Vlahovićevu ženu i djecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijela anđeli tijekom rata silovali mnoge žene

Ispričao je policajcima i da je bio vođa "Bijelih anđela" za koje je poznato da su tijekom rata silovali mnoge žene. U Španjolskoj je Vlahović u utorak uhićen zbog sumnje da je počinio više pljački, a za njim su tjeralice raspisale i Srbija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina.

U Srbiji protiv vođe "Bijelih anđela" već postoji pravomoćna presuda na sedam godina zatvora zbog ubojstva te je najavljeno da će tražiti njegovo izručenje. Zahtjeve za izručenjem su najavile i BiH, gdje je optužen za ratni zločin, te Crna Gora kojoj je pobjegao iz zatvora u Spužu gdje je izdržavao kaznu zbog nasilja i razbojstva. Vlahović je državljanin Crne Gore.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara