Monstrum u Slavoniji 15 puta silovao maloljetnu pokćerku, gurao joj drogu u usta

Monstrum u Slavoniji 15 puta silovao maloljetnu pokćerku, gurao joj drogu u usta
Ilustracija: 123rf

MUŠKARAC koji je više puta silovao pokćerku i prisiljavao je da guta razne droge, nakon podizanja optužnice žalio se na odluku jednog slavonskog županijskog suda o produljenju istražnog zatvora. Vrhovni sud njegove žalbe nije prihvatio, javlja Glas Slavonije.

Pokćerku je, navodi se u optužnom aktu, silovao najmanje 15 puta od zime 2016. do lipnja 2017. godine. Prvostupanjski sud odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega jer je državljanin Srbije i Bosne i Hercegovine, a u Hrvatskoj mu je bio odobren privremeni boravak do 22. travnja ove godine.

"Okrivljenik se tereti da bi od zime, pa sve do lipnja 2016. godine kao očuh djeteta, tada tek s navršenih 16 godina, s kojim je živio u zajedničkom kućanstvu, iskoristivši što je supruga i majka oštećene žrtve s drugim teško bolesnim zajedničkim djetetom bila odsutna, u najmanje 15 navrata, prvotno radi njene bespomoćnosti, prisiljavao ju, začepivši joj nos da bi otvorila usta i mogla disati, da proguta drogu ecstasy ili speed, a potom, nakon što bi droga počela djelovati, na krevetu spavaće sobe silovao. Uz navedeno okrivljenik se tereti da bi kroz vrijeme od dvije godine, 2016. i 2017., istoj žrtvi u više navrata dao da konzumira droge ecstasy, speed i kokain", navodi se u rješenju Vrhovnog suda.

Prijeti mu kazna od tri do 15 godina zatvora zbog teškog kaznenog djela protiv spolne slobode prema žrtvi posebno ranjivoj zbog njezine dobi, prema članu obitelji, i zbog silovanja. Za omogućavanje trošenja droga, odnosno zbog drogiranja pokćerke, prijeti mu kazna od jedne do 10 godina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara