Montana postala prvi europski proizvođač sendviča sa certifikatom ISO 9001

Montana postala prvi europski proizvođač sendviča sa certifikatom ISO 9001

TVRTKA Montana plus d.o.o., jedini hrvatski proizvođač hermetički pakiranih sendviča, ispunila je sve kriterije certifikacijske kuće Det Norske Veritas i postala vlasnik certifikata sustava kvalitete ISO 9001:2000. Iz Europske udruge proizvođača sendviča, The European Sandwich Association, upravo je potvrđeno da je Montana time postala prvi sendvič u Europi s ovim prestižnim certifikatom.

Nakon što je tvrtka Montana plus još 2002. godine postala prva istočnoeuropska članica ugledne Europske udruge proizvođača sendviča sa sjedištem u Oxfordshireu (UK), dobijanje ISO certifikata je još jedna potvrda da ovaj Hrvatski proizvođač zadovoljava najviše svjetske standarde u osiguranju kvalitete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Certifikat ISO 9001:2000 (Quality management system certificate) dodijeljen je Montani za upravljanje kvalitetom u razvoju, pakiranju, prodaji i distribuciji sendviča. To znači da tvrtka apsolutno sve elemente u procesu proizvodnje i distribucije sendviča drži pod striktnom kontrolom, da se dokumentirano prate svi procesi, te da je slijedivost proizvoda moguća do svakog pojedinog sastojka. Kontrola ispravnosti sirovina i gotovog proizvoda, te higijenskih uvjeta proizvodnje provodi se u Centru za kontrolu namirnica Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, te pri Zavodu za javno zdravstvo.

Osim zadovoljavanja ISO standarda 9001, Montana je već godinama vlasnik HACCP certifikata koji je garancija da proizvođač nadzire sve svoje kritične točke u procesu proizvodnje i distribucije.

Zahvaljujući vlastitoj tehnologiji korištenja modificirane atmosfere u hermetičkom pakiranju, Montana sendvičima je bez dodavanja konzervansa omogućen rok trajanja od devet dana. Potvrda ovakve stalne brige za kvalitetu i sigurnost Montaninih proizvoda je i priznanje koje su proizvođaču dodijelili Nacionalni centar za edukaciju i informiranje potrošača i časopis "Zaštita potrošača".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara