More najzagađenije u Pločama

REZULTATI trećeg ovogodišnjeg mjerenja kakvoće mora na plažama hrvatskog Jadrana, pokazali su da su na devet točaka od 884 obrađene uzorci mora prelazili granične vrijednosti propisane Uredbom o standardima kakvoće mora na morskim plažama, priopćilo je Ministarstvo zaštite okoliša.

Rezultati su pokazali da je more najzagađenije u Pločama kod Ušća Ploče.

Najviše točaka na kojima je zabilježeno onečišćenje mora nalazi se u Novigradu u istarskoj županiji. Jače onečišćenje zabilježeno je na trima plažama Turističkog naselja Tare, dok je umjereno onečišćeno na novigradskoj plaže Rivarella.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjerena onečišćenja mora zabilježena su kod Smokvice u Novom Vinodolskom, na plaži hotela Jadranka u Crikvenici, te u šibensko-kninskoj županiji u Skradinu i u Vodicama na plaži kod tobogana.

U Pločama i Novigradu gdje su pronađena jača onečišćenja mora, ponovljeno je ispitivanje kakvoće mora nakon nekoliko dana. Ponovljeni uzorci na području Novigrada pokazali su da se radi o moru visoke kakvoće, pa je zaključeno da se radi o kratkotrajnom onečišćenju. Ponovljeni rezultati u Pločama su ponovno pokazali veliku onečišćenost, pa su o tome obaviještene nadležne inspekcije.

D.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara