Morić: DC razmišlja o kandidiranju Šarinića na predsjedničkim izborima

DEMOKRATSKI Centar već duže vremena ozbiljno razmatra mogućnost da za predsjedničke izbore kandidira Hrvoja Šarinića, rekao je danas u Karlovcu na tiskovnoj konferenciji DC-a potpredsjednik stranke Joško Morić, odgovarajući na pitanja novinara.

Morić je rekao da se Demokratski centar zalaže za dugoročnu političku stabilnost u Hrvatskoj i da smatra da je nužno postupno smanjivati bipolarnost i duboku političku podijeljenost hrvatskog društva, a takav učinak, prema mišljenju Joška Morića, može ostvariti kandidat građanskog i centrističkog političkog svjetonazora koji ima "bogato profesionalno i političko iskustvo stečeno u međunarodnim i domaćim političkim odnosima".

Tema tiskovne konferncije bio je DC-ov projekt suzbijanja korupcije.

Joško Morić ustvrdio je da korupcija u Hrvatskoj ozbiljno blokira razvoj malog i srednjeg poduzetništva, javnu upravu, sve više diže razinu nezadovoljstva građana te opasno spušta razinu morala u političkom odlučivanju.

DC-ov projekt suzbijanja korupcije podrazumijeva osnivanje svojevrsne protukorupcijske koalicije u koju bi se trebale uključiti sve političke stranke, sindikati, mediji i zainteresirani građani.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara